Про це кореспонденту УНІАН повідомило військове джерело в Севастополі.

За його даними, вчора після 23.00 в гарнізоні «Донузлав» (селище Новоозерне) почали покидати блокпости військовослужбовці без розпізнавальних знаків.

Читайте такожЕкіпаж "Славутича" відбив спробу абордажу - Міноборони

Відео дня

Потім, приблизно о 23.30, знялися з якорів і пошли в невідомому напрямку кораблі ЧФ РФ (серед них ракетний крейсер «Москва»), які своєю присутністю декілька днів блокували вихід з озера українським кораблям.

Після цього російські військові втягли на буксирах і поставили між Північною і Південною косами на вході в Донузлав корабель «Очаков». «Прив'язавши» його до однієї з раніше виставлених двох бочок (плаваюча гідротехнічна споруда для «прив'язування» до них кораблів і суден), вони за допомогою протипожежного катера почали наповнювати «Очаков» водою для втрати стійкості. Потім, за непідтвердженою інформацією, пролунав вибух, і корабель ліг на борт. Перед початком цієї операції прожекторами російських кораблів був «засліплений» наглядовий пост ВМС України.

Читайте такожЖодна військова частина Криму не здалася російським військовим, блокування триває

Як додав співрозмовник агентства, глибина в місці затоплення становить 9 - 11 м, верхню частину корабля видно.

За нинішніх обставин вихід і вхід в озеро Донузлав абсолютно виключені, а щоб підняти «Очаков», буде потрібно багато часу і великі фінансові затрати.