Затопленный корабль у входа в озеро

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, МЗС України повідомило російську сторону про те, що в районі Південної коси озера Донузлав від місця затоплення великого протичовнового корабля “Очаков” і водолазного катера в бік моря переміщується смуга білого кольору невідомого походження.

Відео дня

Читайте такожМЗС вручило ноту Росії з вимогою вивести десантні кораблі Балтійського флоту

“Міністерство привертає увагу російської сторони до того, що внаслідок свідомих та неправомірних дій останньої з порушенням взятих на себе зобов'язань в межах угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації з питань забезпечення екологічної безпеки та екологічного контролю в місцях базування ЧФ РФ на території України від 18 грудня 1998 року, створено потенційну загрозу екологічній безпеці морського середовища у Чорному морі”, - сказав Перебийніс.

За його словами, Україна заявляє, що вся відповідальність за нанесення шкоди морському середовищу і природним ресурсам Чорного моря покладається на російську сторону.