Дмитрий Фирташ / ru.wikipedia.org / dmitryfirtash.com

Про це заявив український олігарх Дмитро Фірташ в інтерв'ю ВВС Україна.

За словами олігарха, Юлія Тимошенко намагається виграти час,  оскільки нинішній рейтинг не дозволяє їй претендувати на перемогу на президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛуганський громадський активіст заявив, що люди Тимошенко намагаються зірвати вибори на Донбасі

Відео дня

"Тимошенко сьогодні, маючи 100 депутатів в парламенті, практично повністю узурпувала владу в країні. Вона розуміє, що на президентських виборах вона не виграє. У неї дві задачі: перша - якщо вона не виграє вибори, значить, вибори не повинні відбутися; для того, щоб вибори не відбулися, їй потрібно вирішити одне завдання: треба, щоб були хвилювання, проблеми в країні, для того, щоб можна було ввести надзвичайний стан", - сказав Дмитро Фірташ.

"Коли вводиться надзвичайний стан, вибори скасовуються, і таким чином вона знову купує час. країна перебуває в тому стані, в якому вона перебуває, знову немає легалізації влади, але при цьому у неї є повна можливість керувати, тому що фізично вона зараз і керує.", - заявив Фірташ.

У відповідь на ці звинувачення прес-служба пані Тимошенко надіслала до редації BBC заяву, в якій, зокрема, зазначено: "Те, про що говорить Фірташ в інтерв’ю, - це очікувана атака від олігархів... Припущення, висловлені в цьому інтерв’ю олігархом, є такими, що не відповідають дійсності".