REUTERS

Про це повідомляє прес-служба ЮНІСЕФ.

Зазначається, що більше 1 мільйона людей на сході України отримали безпечну воду для пиття, приготування їжі та гігієнічних потреб у рамках проекту ЮНІСЕФ, який фінансується Департаментом гуманітарної допомоги та цивільного захисту Європейської комісії.

Крім того, понад 11 тисяч дітей і дорослих, які залишаються на непідконтрольних уряду територіях України, отримали необхідні гігієнічні набори.

Відео дня

Читайте такожЮНІСЕФ рекомендує Україні подовжити другий раунд вакцинації проти поліомієліту

«Завдяки партнерству ЮНІСЕФ та ЄС санітарні та гігієнічні умови, а також доступ до води сім'ям на територіях, постраждалих від конфлікту в східній Україні, значно покращилися. Однак потреба в гуманітарній допомозі дітям та сім'ям в Донецькій і Луганській областях залишається гострою через погіршення доступу до води та неналежних санітарних умов», - зазначила голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс.

В ЮНІСЕФ констатують, що збройний конфлікт значно пошкодив санітарну та водопостачальну інфраструктуру в Донецькій і Луганській областях. Для запобігання спалахів хвороб, які розповсюджуються через воду в громадах, які постраждали від конфліктів, або надзвичайних ситуацій очищення питної води є надзвичайно важливою. Існує ряд способів очищення води, серед яких обробка води хлором є найпоширенішим. В рамках спільного проекту ЮНІСЕФ і Європейської комісії майже 900 тисяч осіб як на непідконтрольних, так і на підконтрольних уряду територіях України були забезпечені водою, очищеною хлором, протягом одного місяця.

Читайте такожУ 2015 році кожна восьма дитина народилася в зоні конфлікту - ЮНІСЕФ

«Гуманітарна допомога ЄС підтримує цивільне населення з обох сторін лінії конфлікту. Наша допомога надходить туди, де вона потрібна», - зазначив голова Департаменту гуманітарної допомоги та цивільного захисту Єврокомісії в Києві Мамар Мерзук.