Місце аварії МН17. Донбас, Україна / REUTERS

Про це в суботу, 28 січня, повідомив представник прокуратури Нідерландів в Амстердамі, пише 29 січня Deutsche Welle з посиланням на dpa.

"Потрібні додаткові дані, щоб як слід зрозуміти, що зображено на знімках з радарів", - наводить його слова агентство dpa.

Читайте також"Треба замаскувати й відвезти": ГПУ оприлюднила записи переговорів двох фігурантів у справі збитого над Донбасом MH17 (відео)

Відео дня

Як зазначається, за відомостями видання De Telegraaf, російській стороні вже направлено запит на надання придатної інформації.

Як відомо, Росія надала слідчим запитані ними дані в жовтні 2016 року - незабаром після того, як у вересні був опублікований проміжний звіт міжнародної слідчої групи, в якій причиною аварії літака було названо попадання в нього ракети серії 9М38 з установки "Бук", доставленої на територію України з РФ.

Як повідомляв УНІАН, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднила звіт про причини цієї катастрофи. Встановлено, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Міжнародна спільна слідча група у представленому 28 вересня 2016 року звіті повідомила, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом «Бук», ввезеним в Україну з Росії, з підконтрольної бойовикам території Донбасу.