Москва, Кремль / REUTERS

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на джерела, близькі до керівництва відомства. Основний обсяг скорочень, за інформацією видання, припаде на державне оборонне замовлення, яке уріжуть на 7% або на 150 млрд руб. Реалізувати цю мету, в першу чергу, планується за рахунок перенесення на майбутнє витрат на розробку низки менш пріоритетних програм, в основному - створення дорогих систем у сфері звичайних озброєнь для збройних сил загального призначення.

Читайте такожРосія почала застосовувати в Сирії "літаючий радар" - ЗМІ

Найменше скорочення витрат торкнеться розробки і закупівлі озброєння для Ракетних військ стратегічного призначення, атомних підводних човнів з балістичними ракетами. В той же час можуть бути відкладені програми створення мобільного залізничного ракетного комплексу або стратегічних бомбардувальників нового покоління.

Відео дня

Примітно, що витрати на розгортання нових з'єднань, на операцію Повітряно-космічних сил у Сирії, а також витрати на утримання особового складу скорочувати не будуть.

Це не перше з початку кризи скорочення військового бюджету. Так в 2015 році військові витрати Росії було зменшено на 3,8%.