Близько 3000 працівників аграрних холдингів «Укрлендфармінг» та «Авангард» та громадяни, які забажають приєднатись до їхніх вимог, проведуть мітинг біля Офісу президента на захист своїх робочих місць. У звернені до Володимира Зеленського, під яким аграрії зібрали вже близько 20 тисяч підписів, вони закликають захистити їх компанію від неправомірних утисків з боку НАБУ та звільнити директора НАБУ Артема Ситника з посади.

Завтра, 5 лютого 2020 року, в Києві, на площі Конституції біля Верховної Ради, о 9:00 розпочнеться акція протесту працівників одного з найбільших українських агрохолдингів, Групи компаній “Укрлендфармінг” та “Авангард”. Вони виступають з вимогами припинити тиск силових органів на підприємство, яке дає роботу на селі 27 тисячам українців, та звільнити директора НАБУ Артема Ситника, визнаного судом винним у корупції. Люди приїдуть практично з усієї України – підприємства “Укрлендфармінгу” працюють в 600 населених пунктах 22 областей країни. Вони заявляють, що незаконні дії силовиків можуть зірвати посівну кампанію, а тисячі людей можуть опинитись без роботи та змушені будуть емігрувати на заробітки до Польщі та інших країн.

Учасники акції протесту звернуться до депутатів Верховної Ради України із закликом підтримати їх вимоги щодо звільнення Артема Ситника, визнаного судом винним у корупції, і звернути увагу на спроби знищення Групи компаній «Укрлендфармінг» через незаконні дії силовиків. Також учасники акції протесту планують передати звернення до Президента України Володимира Зеленського, під яким уже зібрали вже близько 20 тисяч підписів, і в якому, зокрема, йдеться про те, що їх підприємство є найбільшим виробником курячих яєць в Україні та Європі, вирощує зернові, велику рогату худобу та експортує свою продукцію в 40 країн світу,  а також забезпечує роботою  близько 27 тисяч українців, сплачує близько 3,5 млрд грн на рік зарплат та 3 млрд податків. І це підприємство може бути знищено через протиправні дії НАБУ, директора якого закликають звільнити.

Відео дня

Кількатисячна акція протесту є попереджувальною. У разі, якщо до їх вимог не дослухаються, організатори й учасники залишають за собою право проводити ще численніші акції протесту в столиці.

Запрошуємо журналістів приєднатися до висвітлення цієї акції протесту.