ДАІ, TRUKAM

ДАІ України наполягає на якнайшвидшому введенні автоматизованої фотофіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це виданню ZN.UA сказав заступник начальника управління ДАІ України Володимир Резніков.

«Розмірковувати на тему: „Переходити до фотофіксації чи не переходити?“ сьогодні вже цинічно. Треба розуміти, що фотофіксація надійно захищає водія, який не порушує. І дуже дратує тих, хто звик користуватися своїм статусом, наївно вважаючи, що становище в суспільстві може врятувати від нещастя», - зазначив В.Резніков.

Відео дня

«Всього один приклад. Після провалу „Візиря“ у 2010 році ми купили 137 приладів вимірювання швидкості TRUKAM. (Не плутати з фотофіксацією – ZN.UA). Розробка NASA. Україна єдина країна на пострадянському просторі, яка використовує ці прилади. Ефект? TRUKAM не відгукується на «дзвінок друга»: стерти дані неможливо! Тільки штраф. Тому перехід на автоматизовану систему фотофіксації порушень ПДР і максимальне усунення людського чинника на дорозі повинно стати державною стратегією», - заявив заступник начальника управління ДАІ України.

На його думку, така стратегія, по-перше, дозволить говорити про реальну безпеку і невідворотність покарання за порушення на дорогах. По-друге, виведе саму службу на неминуче реформування: оптимальну чисельність особового складу, гідну зарплату, достатню кількість бензину, форми.