У Миколаєві, у дитячому містечку "Казка", пройшов парад дитячих візочків, організований благодійним фондом «Жіноча ініціатива» спільно з Миколаївським національним університетом ім. Сухомлинського.

Як повідомила УНІАН інформаційний менеджер фонду «Жіноча перспектива» Тетяна КОЛОМІЄЦЬ, акція пройшла у рамках інформаційної браслетної кампанії проти насильства між близькими людьми «Залишайся людиною».

Усім бажаючим взяти участь у параді пропонувалося оригінально оформити дитячий візочок і презентувати його журі конкурсу. Усі учасники отримали наручні рожеві браслети, які повинні нагадувати про те, що до близьких людей у будь-якій ситуації потрібно ставитися з повагою, не допускати жодного насильства.

Відео дня

Критерієм для визначення переможців конкурсу стало найоригінальніше барвисте оформлення візочка. Переможці отримають сертифікат на 500 грн. для придбання дитячих речей. Усі інші учасники конкурсу також отримають призи і подарунки.

Під час параду візочків старші діти брали участь у конкурсі малюнків під назвою «Залишайся людиною».

Як зауважила Т.КОЛОМІЄЦЬ, акція проходить за підтримки проекту «Права жінок і дітей в Україні – комунікаційний компонент», який розробляється у рамках програми Європейського Союзу із захисту прав дітей та жінок в Україні.