Смажену курку можна розбити соковитою / фото us.depositphotos.com

Усі люблять смажену курку, але її важко ідеально приготувати на сковороді й не пересушити. 

Видання Mirror описало секретну техніку зіркового британського шеф-кухаря Джеймі Олівера. Щоб зберегти соковитість курки, він використовує молоко.

"Це одна з моїх абсолютних улюблених страв, це справжня насолода — ви маєте чудовий горіховий пікантний смак від розтопленого масла та цитрусовий, майже винний смак лимона, що готується повільно", - наголосив кулінар.

Відео дня

Щоб приготувати страву, вам знадобиться:

  • ціла курка - 1,8 кг;
  • насіння фенхелю - 1 ч.л.;
  • несолоне вершкове масло - 200 г;
  • часник - одна головка;
  • цибуля - 2 шт.;
  • фенхель - дві цибулини;
  • лимон - 1 шт.
  • шавлія - 30 г, великий пучок;
  • кориця - 1 паличка;
  • молоко - 1-1,5 л.

Курку розділіть на порційні шматки. Далі приправте їх великою кількістю солі та перцю, а також одну чайну ложку насіння фенхелю. Поставте велику антипригарну сковороду на середньо-сильний вогонь з 50 г вершкового масла. Додайте курячі крильця, ніжки та стегенця шкірою вниз, щоб підрум’янити їх на сковороді приблизно три з половиною хвилини або до золотистого кольору, періодично перевертаючи.

Коли масло стане темно-коричневого відтінку, пора перекласти курку на тарілку, а масло, що залишилися на сковороді, викинути. 

Повторіть процес з іншими шматками курки, останньою на сковороду потрапить грудка. Потім підсмажте часник, поки той не стане золотистим. Очистіть і наріжте цибулю четвертинками, і додайте в сковороду. Дрібно наріжте стебла фенхелю, зупиняючись, коли потрапите на цибулину, потім дрібно наріжте верхівки листя, а цибулину наріжте четвертинками, додаючи в сковороду по ходу. Очистіть дно каструлі від липких шматочків, потім зробіть в середині поглиблення та додайте останні 50 г вершкового масла.

Покладіть у вершкове масло великі шматки лимонної цедри, покладіть велику жменю листя шавлії та додайте паличку кориці. Обсмажуємо все пару хвилин, або до м'якості овочів, періодично помішуючи вміст сковороди.

Покладіть у вершкове масло великі шматки лимонної цедри, велику жменю шавлії та додайте паличку кориці. Тепер настає чарівна частина, щоб зберегти курку гарною та вологою: налийте приблизно один літр молока (половина курки має бути занурена) і зішкребіть усі липкі шматочки на сковороді, перш ніж вичавити лимонний сік.

"Цедра як би розщепить молоко, створивши соус, який є абсолютно фантастичним", - пояснює Олівер.

Потім потрібно зменшити вогонь, накрити сковорідку промасленим папером і тушкувати смачну курку протягом 50 хвилин. В останні 20 хвилин спробуйте та перевірте приправу та вийміть паличку кориці. Щоб подати чудово вологу курку, зніміть м’ясо з кісток і розділіть його на тарілки.

Інші рецепти Джеймі Олівера

Дещо раніше Джеймі Олівер поділився своїм варіантом найкращого омлету. Поєднання яєць, тортильї та овочів з зеленню дадуть вам багато енергії.

Крім того, Олівер розкрив найпоширеніші помилки в приготуванні омлету.

Вас також можуть зацікавити новини: