report.if.ua

Асоціація міст України в рамках проекту ДІАЛОГ реалізує серію навчальних візитів для працівників органів місцевого самоврядування. Мета - вивчення інноваційного досвіду муніципального управління. Тематика та міста для стажувань визначені шляхом опитування міст-членів Асоціації. Графік візитів складено, виходячи з умов, що представники міст Півдня та Сходу України відвідають міста Центру та Заходу і навпаки. Очікується, що ці навчальні візити по суті стануть «діалогом єднання». Тобто, у місцевих посадовців сформується та зміцниться усвідомлення важливості національної єдності.

Про це повідомляється на сайті АМУ.

Протягом 14-15 травня тривав навчальний візит до Івано-Франківська на тему: «Вивчення досвіду інвестування в комунальну сферу, інвестиційну зону та соціального партнерства в місті Івано-Франківськ». Учасники - міські голови, керівники управлінь і відділів рад з міст Вінницької, Волинської, Запорізької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Черкаської та Херсонської областей.

Відео дня

Відкрив роботу навчального семінару та привітав учасників Івано-Франківський міський голова В.Анушкевичус. Фахівці міської ради детально зупинилися на досвіді міста щодо інвестування в комунальну сферу та презентували реалізовані проекти.

Заступник міського голови Б.Білик розповів про значні успіхи щодо співпраці на міжнародному рівні - 80% продукції промислового виробництва міста експортують: «Наше місто не чутливе до кризових питань. У нас розвинений в основному малий бізнес, а він є маневренішим. Крім того, кожен переселенець, який займався бізнесом на сході, а зараз переїхав на Франківщину, за допомогою ради підприємств - має можливість відкривати свій малий бізнес на вільних підприємчих площах».

report.if.ua

У міста, поділилися місцеві посадовці, є реалізовані проекти у багатьох сферах муніципального управління, зокрема, щодо покращення навколишнього середовища шляхом застосування екологічно безпечних технологій управління ТПВ; працює муніципальна програма врядування та сталого розвитку; діють програми з енергозбереження, зокрема, щодо реконструкції вуличного освітлення.

Для практичного ознайомлення з напрацюваннями в комунальній сфері гості відвідали котельні ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», очисні споруди водоекотехпрому у селі Ямниця, котельню на біопаливі у селі Крихівці, КП «Єдиний розрахунковий центр» та об’єкти міської інфраструктури.

За відгуками учасників, обрана для візиту тема надзвичайно актуальна, зважаючи на необхідність удосконалення муніципального управління та залучення інвестицій в комунальну сферу в українських містах. Чинником єднання стало спільне відвідання об’єктів комунальної сфери, підбиття підсумків візиту та обмін контактами між учасниками навчання.