Глобальне потепління серйозно змінить погоду в Києві / УНІАН

Максимальна температура влітку в Києві стане вищою на 6,7 градуса за Цельсієм до 2050 року. При цьому, середня температура в українській столиці збільшиться на три градуси за цей час.

Загалом, майже 80% міст у світі зіштовхнуться з радикальними й потенційно небезпечними кліматичними змінами у найближчі 30 років. Про це йдеться у результатах нового дослідження, опублікованих у науковому виданні Plos One. Як пише The Guardian, Лондон стане подібним до сучасної Барселони. Але не варто радіти таким змінам. Адже вони будуть супроводжуватися великою посухою.

Читайте такожВ ООН помітили, що кліматичні катастрофи стаються тепер щотижня

Відео дня

У 2050 році клімат в Мадриді стане таким же, як зараз в Марракеші, а Стокгольм буде почуватися як Будапешт. Загалом, по всьому світі міста, які зараз живуть в холодних зонах у північній півкулі Землі, почнуть нагадувати мегаполіси, розташовані за тисячу кілометрів від них в бік екватора. Це все буде мати шкідливі наслідки для здоров’я населення й інфраструктури.

Видання пише, що через глобальне потепління міста по всьому світу будуть страждати від нестачі питної води.  Всього дослідники проаналізували майбутнє 520 міст. І в середньому клімат в кожних 8 з 10 населених пунктів зазнає великих змін. Барселона пережила велику посуху близько десятиліття тому.

Читайте такожVice: Людська цивілізація може загинути до 2050 року

Багато жителів опинилися в небезпеці, а місто зазнало збитків на десятки мільйонів євро через необхідність імпорту питної води. Через глобальне потепління такі міста, як Лондон, дуже вірогідно зіштовхнуться з аналогічними проблемами у найближчому майбутньому.

Вчених більше лякає те, що мешканці п’ятої частини міст у світі, зокрема Джакарти, Сінгапуру, Янгону і Куала-Лумпур, зіштовхнуться з такими суворими умовами, які зараз на Землі просто не існують.