Останніми днями столицю оповив смог / фото: kievcity.gov.ua

Міністерство енергетики та захисту довкілля спільно із незалежними лабораторіями проведе вимірювання забруднення повітря.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Читайте такожУ Міненергетики розказали, до чого може призвести спалювання листя

Відео дня

Зазначається, що відповідне рішення прийняли на екстреній нараді між міністром, представниками Гідрометцентру, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної геофізичної обсерваторії.

За даними від Гідрометцентру, концентрація оксиду вуглецю в період з 15 по 21 жовтня 2019 року у повітрі більшості міст України залишались у своїх звичних параметрах, тобто у тих значеннях, які для них властиві.

"Але це не означає що повітря в українських містах чисте. Переважно джерелом забруднюючих речовин в містах України є автомобільний транспорт, в великих промислових містах – викиди підприємств", – зазначили у Мінекоенерго.

На екстреній нараді, наголосили у міністерстві, вирішили привести українські показники до європейського формату, аби мати змогу порівнювати якість повітря в Україні та інших країнах.

"Аби ще раз перевірити достовірність даних, міністерство вирішило провести спільні вимірювання забруднення повітря із незалежними лабораторіями. Про результати вимірювань ми повідомимо", – додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, жовтень приніс в Київ не тільки бабине літо, а й осінній смог. Вже кілька днів у столиці фіксують високий рівень забруднення повітря. Жителі столиці викладають у соцмережі відео і фото затягнутого імлою міста.

У КМДА наголошують – над Києвом не задимленість, а так звана "температурна інверсія". Вдень повітря прогрівається, вночі воно холодне, і за умови 100% вологості маємо туман. Також мешканці приватних секторів палять листя та сміття, що теж впливає на стан повітря.

У випадках задимленості радять не виходити на вулицю і тримати вікна закритими. З першими морозами ситуація покращиться.