Устрицы в природе / Фото Jay Fleming

Про це йдеться в сюжеті "Голосу Америки".

Фахівці сподіваються, що нова колонія стане успішним продовженням експерименту зі штучним рифом, де зараз вже мешкають 50 тисяч дорослих особин.

У департаменті захисту навколишнього середовища Нью-Йорка пояснюють, що ідея такої переробки старої сантехніки з'явилося не випадково.

Відео дня

Читайте такожУ Дніпро випустили кілька тонн риби для відновлення київських водойм (фоторепортаж, видео)

"Подріблена кераміка дуже схожа на мушлю і приваблює устриць, так само як і старі раковини молюсків. Тому замість того, щоб ховати стару техніку на сміттєвих звалищах, ми знайшли їй нове, корисне застосування", – розповів співробітник департаменту Джон Маклафін.

Ще 100 років тому ця затока був повна устриць, однак днопоглиблювальні роботи, забруднення води і надмірний видобуток устриць призвели до їх зникнення. Як результат, вода стала ще бруднішою, адже сотні тисяч "маленьких фільтрів" зникли.

"Устриці фільтрують воду і дають корм і здорове середовище для інших видів тварин. Вони стабілізують дно, вони підвищують прозорість води. Вони можуть стабілізувати цілі берегові лінії", - розповів глава проекту "Мільярд устриць" Піт Малиновський.

Повідомляється, що одна доросла устриця може відфільтрувати 190 літрів води на день. Завдяки розвитку колонії молюсків води Нью-Йорка можуть стати трохи чистіше вже в найближчому майбутньому.