Паводок весни 2018 року - середньостатистичний, "немає нічого незвичайного" / Фото УНІАН

Глава державної компанії-оператора гідроелектростанцій, які розташовані на річках Дніпро і Дністер, «Укргідроенерго» Ігор Сирота не очікує значного затоплення прибережних регіонів цих річок в результаті великого припливу талої води під час повені в квітні-травні цього року.

Про це він сказав під час прес-конференції, присвяченій готовності гідротехнічних споруд до проходження весняної повені.

Читайте такожТакого не було вісім років: Києву загрожує повінь

Відео дня

«Ми повинні пройти водопілля, щоб максимально наповнити наші водоймища і, звичайно ж, убезпечити людей від затоплення... Масового досягнення небезпечних відміток не очікується. Вода буде на території заплав, на затоплених ділянках, з поступовим зменшенням рівня затоплення», - сказав глава компанії.

Також Сирота зазначив, що ні гідротехнічні споруди, ні мостові переходи, ні інші об'єкти інфраструктури на Дніпрі та Дністрі не постраждають у результаті проходження великого обсягу води.

«Ми завжди готові, наше обладнання знаходиться на високому рівні готовності. Ми готові прийняти такий приплив води. Паводок цього року - середньостатистичний, немає нічого незвичайного», - додав Сирота.

Довідка УНІАН. «Укргідроенерго» експлуатує 103 гідроагрегати на 10 гідроелектростанціях на Дніпрі та Дністрі: на Київській, Канівської, Кременчуцької, Середньодніпровській, Дніпровській ГЕС-1 і ГЕС-2, Каховській ГЕС, Київській гідроакумулюючій електростанції (ГАЕС), Дністровській ГЕС і Дністровській ГАЕС (Дністровська ГАЕС перебуває на етапі завершення будівництва), загальна встановлена ​​потужність яких становить 5747 МВт. Робота ГЕС і ГАЕС забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти і потужності в енергосистемі України.

Як повідомляв УНІАН, раніше журналісти склали карту затоплених місцевостей в Україні.