Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року, яка передбачає скорочення викидів парникових газів, відмову від викопного палива і старт інвестування у відновлювальні джерела енергії.

Читайте такожЗа чотири роки у відновлювану енергетику України інвестували понад мільярд євро

Згідно з повідомленням Міністерства екології та природних ресурсів, документ був підтриманий урядом 18 липня.

Відео дня

За словами профільного міністра Остапа Семерака, після протокольного рішення про підтримку Стратегія буде спрямована в Секретаріат Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату для прийняття її на міжнародному рівні.

«Україна однією з перших країн світу розробила Стратегію низьковуглецевого розвитку і взяла на себе відповідальність за перехід економіки країни на низковуглецевий розвиток. Цей документ передбачає скорочення викидів парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва з застосуванням «зелених» технологій у всіх секторах економіки», - цитує Семерака прес-служба.

Міністр також зазначив, що на відміну від Паризької угоди, положення та показники Стратегії не мають юридично зобов'язуючого характеру і будуть переглядатися кожні 5 років з урахуванням національних особливостей і можливостей.

Як повідомляв УНІАН, 14 липня 2016 року Україна ратифікувала Паризьку угоду про низьковуглецевий розвиток.

30 червня 2016 року прес-служба Мінекології заявила, що департамент з питань зміни клімату, охорони атмосферного повітря та захисту озонового шару, виконуючи вимоги Паризької угоди про низьковуглецевий розвиток, розробив проект Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату.