Поляки хочуть блокувати українські товари / фото УНІАН

Про наміри блокувати через Єврокомісію поставки товарів з України в ефірі Польському радіо заявив міністр сільського господарства та розвитку села Чеслав Секерський. 

За його словами польські фермери мають законні вимоги на обмеження "надмірного" припливу українських товарів, та товарів з інших ринків поза ЄС. "Польща та інші прикордонні країни найбільше постраждали від рішення Євросоюзу лібералізувати торгівлю, відкривши ЄС для припливу товарів з України, без мит, без квот", — заявив міністр.

Секерський зазначив, що протести польських, французьких та німецьких фермерів вже допомогли полякам чинити тиск на Єврокомісію. При цьому деякі сфери на його думку потребують повного блокування імпорту: це наприклад стосується зернових. "Можливо, це буде потрібно по цукру, м'ясу птиці - ми аналізуємо", - додав міністр.

Відео дня

Блокада українсько-польського кордону

Сьогодні польські фермери розпочали страйк на трьох пунктах пропуску — "Шегині", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська". У Шегині блокувальники не пропускають усі види транспорту, у тому числі легкові авто. 

Як раніше повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, кордон будуть блокувати близько місяця — до початку березня.

Нагадаємо, 16 січня польські перевізники припинили блокувати кордон перед пунктами пропуску "Краківець" та "Рава-Руська". Блокада тривала з минулого листопаду. 

Вас також можуть зацікавити новини: