Ілюстрація / REUTERS

У суперечках навколо будівництва газопроводу "Північний потік - 2" голова Християнсько-демократичного Союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер підтримала прихильників проекту.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню Internationale Politik, повідомляє DW. "Північний потік - 2" для мене, як і для інших, звичайно, не той проект, що я підтримую всім серцем. Однак основоположні рішення вже прийнято, проект не можна повернути назад", - нагадала Крамп-Карренбауэр.

За словами голови ХДС, варто визнати, що проект "Північний потік - 2", який був ініційований ще при іншому уряді ФРН, вже не зупинити.

Відео дня

Крамп-Карренбауер також зазначила, що Німеччина підтримувала економічні відносини з Москвою навіть у піковий період холодної війни, і вони були стабільними.

Читайте такожУ ЄС погодили поправки до газової директиви, які зачеплять "Північний потік-2"

"Питання про те, чи не робить Німеччина себе занадто залежною від російського газу, виправданий, - визнала вона. - Зараз ми будуємо і СПГ-термінали - можливо, для американського скрапленого газу". "Таким чином, я думаю, що небезпека такої залежності не дуже велика", - підкреслила голова ХДС.

У свою чергу, Аннегрет Крамп-Карренбауер розкритикувала загрози з боку США про введення санкцій через будівництво газопроводу. "Погрози санкціями - не найкращий спосіб спілкування між друзями і партнерами. США переслідують власні економічні інтереси, що цілком законно. Але Вашингтону слід почути відповідь Німеччини: ми займаємося диверсифікацією, у нас є й інші джерела поставок", - заявила голова ХДС. Політик також підкреслила, що в питанні будівництва "Північного потоку - 2" Берлін буде враховувати інтереси своїх європейських сусідів".

Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1». Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу складе 1220 км, він повинен з'єднати російську Усть-Лузі і німецький Грайфсвальд.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».