Ілюстрація REUTERS

Для укладення договору на постачання газу безпосередньо «Газопостачальною компанією «Нафтогаз України» без посередництва з боку газзбутів побутовому споживачеві необхідно подати пакет документів, серед яких в тому числі довідка про відсутність заборгованості у попереднього постачальника.

Читайте такожУ квітні промисловість купуватиме газ дешевше, ніж населення

Про це повідомляє «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», пояснюючи порядок дій побутового споживача за бажання змінити постачальника газу.

Відео дня

Попередньому постачальнику газу споживач повинен направити: лист про намір змінити постачальника, два екземпляри підписаної додаткової угоди до Договору поставки природного газу щодо припинення дії договору, а також запит на надання довідки про відсутність простроченої заборгованості за спожитий природний газ.

Відзначається, що наступним етапом має бути відправлення новому постачальнику, зокрема, «Газопостачальній компанії «Нафтогаз України»: заяви на приєднання до типового договору, а також копій документів, що засвідчують особу, право власності та довідку про відсутність заборгованості у попереднього постачальника газу.

«Перейти від газзбутів до іншого постачальника можна і зараз. Як мінімум, ми готові продавати наш газ вам без посередників. Впевнені, що коли ринок звільнять від ручного управління, з'являться й інші продавці газу, з якими ми будемо конкурувати за ваш вибір», – підкреслили в «Нафтогазі».

В нацкомпанії відзначили, що сама процедура зміни постачальника не є простою і потребує спрощення та скасування постанови Кабміну №867.

Як повідомляв УНІАН, кінцева ціна газу для побутових споживачів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» з 1 квітня 2019 року становитиме 8,38 грн за куб. м, що на 2% нижче ціни, яка була встановлена урядом.

Раніше голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляв, що компанії, які постачають газ для населення (облгази, газзбути), навмисне блокують видачу споживачам довідок про відсутність заборгованості, що робить неможливим перехід клієнта до інших постачальників, зокрема, до газопостачальних компаній групи НАК «Нафтогаз України».