Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) має намір залучити кредит у розмірі 165 млн євро під державні гарантії для проекту «LNG-термінал».

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив голова координаційної ради національного проекту «LNG-термінал» Віталій Дем'янюк.

«Одночасно ведуться переговори з вісьмома іноземними банками», - сказав В. Дем'янюк

Відео дня

Також він пояснив, що ці кошти необхідні для фінансування морської та частини технологічної компонентів будівництва цього терміналу.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня поточного року Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) оголосило два тендери на залучення кредитних коштів у рамках проекту «LNG-термінал».

Довідка УНІАН. 17 грудня 2010 створено ДП «Національний проект «LNG-термінал», яке має скоординувати роботу з будівництва терміналу з прийняття скрапленого природного газу обсягом у 10 млрд куб. м на Чорноморському узбережжі України до 2014 року.

30 січня 2012 компанія Socoin завершила розробку техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проекту «LNG-термінал».

Кабінет міністрів на засіданні 8 серпня затвердив ТЕО будівництва в Україні терміналу з прийому скрапленого природного газу (LNG-термінал).

Згідно з ТЕО, проект може бути реалізований протягом 49 місяців. Перші обсяги газу можна буде отримати вже у 2016 році.

Вартість будівництва LNG-терміналу становить 846 млн євро. Частка України в проекті становитиме 25% + 1 акція.

Намір стати одним з інвесторів будівництва терміналу мала іспанська компанія Enagas (Іспанія) - лідер європейського ринку з транспортування газу.

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.