Українці страждають через аварійні відключення світла / фото ua.depositphotos.com

Україна може залишитися у повній темряві вже через декілька тижнів. Якщо не захистити критичну інфраструктуру, то вона більше не працюватиме.

Для цього потрібно створити потужну протиповітряну оборону. Про це заявив військовий стратег Міноборони Австрії полковник Маркус Райснер в інтерв'ю ZDF.

"Якщо тут не буде створена потужна протиповітряна оборона, через кілька тижнів в Україні буде повна темрява, тому що жодна критична інфраструктура більше не працюватиме", - зазначив полковник.

Відео дня

За словами Райснера, на фронті Україна має успіхи на оперативному рівні, однак країна-агресор продовжує завдавати "стратегічних атак", позбавляючи українців світла та води.

Полковник згадав про Херсон, пояснивши, що ЗСУ повернули контроль над містом, але там знищені комунікації.

"Річ у тому, що Росії поки що вдалося зберегти імпульс на стратегічному рівні, і цей імпульс означає: коли росіяни вирішать, буде хвиля атак проти України", - додав представник Міноборони.

Атаки на українську енергосистему

Російські окупанти 10, 22 і 31 жовтня здійснили масований ракетний обстріл української енергетичної інфраструктури. Тоді було зруйновано або пошкоджено 40% енергетичної інфраструктури.

15 листопада Росія здійснила наймасованіший обстріл енергосистеми України, а вже 23 листопада знову масово атакувала критичну інфраструктуру. Після обстрілу по всій країні почали застосовувати аварійні відключення електроенергії.

За оцінкою експерта, після однієї з майбутніх атак українці можуть залишитися без світла на 2 тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: