Вся необхідна інформація для зміни постачальника буде довантажуватися в заяву з програми / Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" почала приймати цифрові документи в мобільному додатку "Дія" для оформлення заявки на зміну постачальника газу.

Про це повідомляється в Telegram-каналі сервісу "Дія".

Читайте також"Нафтогаз" запустив пілотний проект зі зміни постачальника газу

Відео дня

Відзначається, що тепер вся необхідна інформація для зміни постачальника буде довантажуватися в заяву з додатка, а сама процедура зміни постачальника буде займати набагато менше часу.

"Раніше процедура зміни газової компанії займала до 3-х тижнів, тепер - до 3-х днів. Подача заявки відбувається в кілька кліків, а обробка - 10-15 хвилин», - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, для того, щоб оформити заяву за допомогою програми "Дія", потрібно зайти на сайт gas.ua в розділ "стати нашим клієнтом"; вибрати можливість "подати заяву з "Дія"; вибрати ID-карту або ідентифікаційний код; сканувати QR-код; підтвердити передачу цифрового документа; заповнити додаткові необхідні поля для зміни постачальника; вибрати функцію "сформувати файл заявки" і після цього підписати заяву у зручний спосіб.

Зміна постачальника газу

Раніше в червні компанія "Нафтогаз України" спільно з компанією "НоваПей", що входить до групи компаній "Нова пошта", запустили пілотний проект по зміні постачальника газу.

З 1 серпня 2020 року в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу. Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) держкомпанії НАК "Нафтогаз України" для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою "Нафтогазом" ціною.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, транспортуванням нафти, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.