Україна вперше проходить опалювальний сезон на власному газі / фото Рixabay

Вперше в своїй історії Україна проводить опалювальний сезон, використовуючи лише газ власного видобутку. Про це повідомляє прес-служба українського уряду.

"Вперше ми проходимо цей опалювальний сезон з газом власного видобутку. "Нафтогаз України" і ДП "Укргазвидобування" збільшили обсяги видобутку на 11%, відкриті нові свердловини, в наших сховищах накопичено близько 10 млрд куб. м газу", – заявив прем'єр-міністр.

Шмигаль підкреслив також, що Україна проходить зиму, маючи збалансовану електроенергосистему. При цьому прем'єр нагадав, що до кінця опалювального сезону тарифи не збільшать.

Відео дня

Також глава уряду вказав, що Україна на сьогодні вже є частиною європейської електроенергосистеми ENTSO-E та збільшила можливості імпорту електроенергії до 1,7 ГВт.

Опора на власні сили

У листопаді минулого року голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов заявив, що Україна хоче пройти зиму виключно за рахунок власного газу. Як тоді зазначалось, за 2023 рік видобуток зріс на 7%.

Як зазначав у лютому минулого року голова компанії НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов, щоб уникнути імпорту газу "Нафтогаз" потрібен збільшити видобуток на 8%, а приватні компанії – на 16%.

Вас також можуть зацікавити новини: