Економіст оцінив можливість запровадження ЄС нафтового ембарго проти РФ / фото REUTERS

Радник керівника Офісу президента, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов оцінив можливість запровадження Євросоюзом нафтового ембарго проти Росії найближчим часом.

Про це він сказав під час Всеукраїнського телемарафону.

"Думаю, перш за все ми побачимо нафту (в шостому пакеті санкцій – УНІАН). З газом трохи складніше. В принципі, нафта – це найважливіше, тому що Росія найбільше грошей отримує саме з нафти. Але в Європі навпаки: найбільша кількість грошей іде за газ", - сказав він.

Також Милованов, посилаючись на євродепутатів, зазначив, що вони вважають введення нафтового ембарго найближчим часом цілком вірогідним.

За його словами, дві третини газу Європа може замістити. Вони купуватимуть скраплений газ через LNG-термінали, і на це потрібна політична воля.

Як відомо, цими днями США та ЄС обговорюють шляхи скорочення нафтової виручки РФ. Окремі великі споживачі енергоресурсів дали на це згоду.

Як заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, наразі держави-члени Європейського Союзу не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу. 

Вас також можуть зацікавити новини: