В енергосистемі працюють всі види електростанцій / Фото УНІАН

Споживання електроенергії на звичайному рівні, дефіцит поки не прогнозується.

Як повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго" в Telegram, в енергосистемі працюють всі види електростанцій. Завдяки водопіллю активно працюють гідроелектростанції. Імпорт електроенергії незначний.

"Споживання на рівні звичайного робочого дня. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і поки не прогнозується", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Увечері понеділка було відновлено живлення Одеси та Одеського району. Зараз Одесу заживлено за тимчасовими схемами, але до кінця тижня ми будемо працювати над підвищенням надійності, тому можливі невеликі обмеження", - повідомили в прес-службі.

Крім цього, складною залишається ситуація в прифронтових областях. У Харківській та Сумській областях внаслідок обстрілів є пошкодження мереж обленерго та знеструмлення населених пунктів. Тривають ремонтні роботи.

Мережеві обмеження в інших регіонах відсутні, ліміти до областей не доводилися.

Ситуація в енергосистемі України

Росіяни з жовтня 2022 року здійснили десятки ракетних і дронових атак на об'єкти магістральних мереж "Укренерго", спричинивши масштабні пошкодження.

Внаслідок російської агресії Запорізької АЕС Україна втратила 44% атомної генерації та три чверті потужностей ТЕС.

27 лютого 2023 року міністр енергетики США Дженніфер Гренголм заявила про те, що США вражені швидкістю, з якою українці ремонтують пошкоджені енергомережі.

Вас також можуть зацікавити новини: