Чисельність апарату ДПС встановлена на рівні 1628 осіб / фото УНІАН

 Кабінет міністрів України затвердив граничну чисельність працівників центрального апарату і територіальних органів Державної податкової служби (ДПС) і створив комісію з реорганізації існуючої Державної фіскальної служби (ДФС), правонаступницею якої стане ДПС.

Читайте такожПодаткова публічно повідомлятиме про всі перевірки бізнесу

Як передає прес-служба Міністерства фінансів України, відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Зокрема, згідно із затвердженими змінами, чисельність апарату ДПС встановлена на рівні 1628 осіб, її територіальних органів - на рівні 28 752 осіб.

У свою чергу, чисельність апарату ДФС встановлена на рівні 498 осіб, її територіальних органів - 10 300 осіб, тоді як раніше, до затвердження цих змін, в штаті ДФС значилося 41 178 осіб.

У повідомленні наголошується, що конкурс на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби наразі припинено через позов до Окружного адмінсуду Києва, у зв'язку з чим до моменту призначення очільника митниці чисельність митного спрямування тимчасово залишиться в апараті ДФС та її територіальних органах.

За даними прес-служби, зараз чисельність територіальних органів ДФС митного і податкового напрямків становить 10 165 і 28 887 осіб відповідно.

«Водночас постанова передбачає посилення митного спрямування на 135 осіб для забезпечення якісного та ефективного виконання покладених на митницю завдань, що станеться за рахунок скорочення чисельності територіальних органів податкового напрямку», - наголошується в повідомленні.

Крім того, Кабмін схвалив створення комісії з реорганізації ДФС, і затвердив її головою виконувача обов'язків голови Фіскальної служби Олександра Власова.

Зокрема, уряд доручив голові комісії затвердити її персональний склад і здійснити інші реорганізаційні заходи і в тримісячний термін поінформувати Кабмін про результати.

У ході засідання уряду міністр фінансів Оксана Маркарова зазначила, що держава має ресурси для збільшення чисельності співробітників митної служби у разі потреби.

«Коли конкурс розблокується і ми почнемо створювати сильну митницю, то вона матиме достатню кількість, і ми збільшимо її - у нас є для цього ресурси, та достатнє зарплатне забезпечення митників, які будуть чесно виконувати свої функції» - зазначила Маркарова.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

Однак 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посади керівників митної та податкової служб. Претендентами на посаду очільника податкової стали, зокрема, заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Оскільки конкурс з відбору керівника митної служби заблокований через суд, комісія провела фінальний відбір кандидатів на посаду керівника податкової, де перемогу здобув Сергій Верланов. 8 травня Кабінет міністрів призначив Верланова очільником Державної податкової служби.