Иллюстрация REUTERS

Курс біткойна за добу сягнув до 12 867 доларів за одиницю.

Читайте такожКурс біткойна встановив новий річний максимум

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

За добу вартість змінилася на 14,5%. Наразі капіталізація ринку біткойна перевищила 228 мільярдів доларів. Криптовалюта відновила стрімке зростання на початку травня 2019 року. Максимальний показник зафіксований наприкінці 2017 року - 20 000 доларів, а мінімальний сягав минулого року позначки нижче 4 000 доларів.

Раніше Facebook спільно із 28 фінансовими компаніями, серед яких PayPal, Mastercard та Visa анонсували запуск власної криптовалюти під назвою Libra. Для операцій з криптовалютою Libra буде створено спеціальний гаманець під назвою Calibra. Повноцінний запуск нового додатка запланований на 2020 рік. Calibra існуватиме в Messenger, WhatsApp, а також як самостійний додаток.

Ілюстрація REUTERS

Крім того, JPMorgan Chase & Co. фіксує інтерес клієнтів із США, Європи і Японії до потенціалу свого прототипу цифрової монети для прискорення торгівлі цінними паперами, такими як облігації. Йдеться про те, що фінансова установа має намір забезпечити "миттєву" доставку облігацій на платформі блокчейну, сказав голова відділу цифрових казначейських послуг і блокчейну в банку Умар Фарук. "Ми вважаємо, що багато цінних паперів із часом, за п'ять-двадцять років, все більше ставатимуть цифровими або піддаватимуться токенизації", - сказав він.

Також зазначимо, що Міністерство економічного розвитку України ініціювало поступову легалізацію віртуальних активів і віртуальної валюти. Цей процес відбуватиметься в два етапи. Перший буде протягом 2018-2019 років, коли буде визначено правовий статус криптовалют, а також суб'єктів господарювання, що надають послуги з обміну. Також відбуватиметься моніторинг тенденцій та аналіз проблем ринку. На другому етапі в 2020-2021 роках передбачено визнання провайдерів гаманців-зберігачів віртуальних валют (особи, які надають послуги для захисту приватних криптографічних ключів від імені своїх клієнтів, для зберігання і передачі віртуальних валют) суб'єктами первинного фінансового моніторингу; розробка спеціальних законодавчих актів щодо врегулювання використання віртуальних активів, смарт-контрактів і токенів (цифрова одиниця обліку в рамках розподіленого реєстру записів у формі даних, який має криптографічний захист, що може використовуватися для засвідчення наявності прав на об'єкти цивільного права і зобов'язальні відносини), проведення ICO/ІТО.