Кабмін схвалив реструктуризацію податкової і митниці / фото УНІАН

Кабінет міністрів схвалив зміни до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів, відповідно до яких територіальні органи податкової та митниці зможуть працювати як відокремлені підрозділи, а не самостійні юридичні особи.

Читайте такожНефьодову необхідний час для кадрового "очищення" митниці – Зеленський

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, проектом передбачена реалізація заходів щодо посилення інституційної спроможності цих державних органів.

Відео дня

Зокрема, керівникам податкової та митної служб надається можливість делегувати свої повноваження керівникам відокремлених підрозділів.

Крім того, надається можливість отримувати на безоплатній основі у формі відкритих даних знеособлену інформацію щодо експортно-імпортних операцій, в тому числі митної вартості товарів, інформацію про правопорушення.

Також розширюється можливість застосування в митній справі електронних документів.

Зазначається, що вилучене митницями майно відкрито реалізовуватиметься на аукціонах через електронні торговельні системи.

При цьому, голтови місцевих державних адміністрацій не впливатимуть на призначення і звільнення керівників митниць.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу і тим самим дав старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.