Маркарова нагадала про досвід Польщі у співпраці з МВФ / фото facebook/minfin.gov.ua

Україна повинна закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом у 2023 році, а програма, за якою зараз ведуться переговори, повинна стати останньою.

Читайте такожМВФ сподівається, що українська влада прискорить темпи реалізації реформ

Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова, передає Hromadske.

Відео дня

«Мій амбітний план - зуміти закінчити її (програму з МВФ), щоб у 2023 році у нас не стояло питання, коли ми отримаємо новий транш, а могли б себе забезпечувати», - сказала вона.

Міністр зазначила, що уряд продовжує переговори з місією МВФ, яка перебуває з візитом у Києві, за новою кредитною програмою про співпрацю.

«Програма, над якою ми працюємо – хороша, і вона нам дозволить провести масу реформ, приватизацію, концесію та інші речі. Але і повинна дозволити нам вийти з неї по завершенні - як у свій час це змогла зробити Польща», - пояснила Маркарова.

Довідка УНІАН. Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться в найближчі тижні.

Після переговорів з українською делегацією в США директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен заявив, що місія Фонду в найближчі тижні знову відвідає Київ для обговорення нової програми розширеного фінансування EFF для України.