Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства перерахували причини безробіття українців, серед яких основна - звільнення за власним бажанням або за згодою сторін.

Читайте такожДекілька мільйонів українців працюють неофіційно - Держпраці

Інфографіку зі статистикою на основі даних Державної служби статистики оприлюднив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра Сергій Ніколайчук.

Відео дня

"38% безробітних в Україні – це звільнені за власним бажанням чи за згодою сторін. Мабуть, це достатньо природна причина, однак з високою ймовірністю такий спосіб використовується бізнесом для звільнення «неефективних» працівників при оптимізації діяльності або в умовах скорочення виробництва", - прокоментував він опубліковану статистику.

Крім того, 21% безробітних звільнені з економічних причин.

"… достатньо багато, враховуючи поточний високий попит на робочу силу. Це ще раз підтверджує необхідність реформи ринку праці", - підкреслив Ніколайчук.

Також 10% українців звільнені у зв'язку із закінченням терміну контракту, ще 10% не змогли працевлаштуватися після закінчення навчального закладу.

Для 9% українців робота носить сезонний характер, ще 5% не працевлаштовані через завантаженість домашніми обов'язками.

false

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, в першому кварталі 2019 року рівень безробіття в Україні збільшився до 9,2%, а рівень зайнятості населення у віці 15-70 років становив 57,1%.

У другому кварталі 2019 року рівень безробіття знизився до 7,8%, а рівень зайнятості населення у віці 15-70 років зріс до 58,6%.

За даними Державної служби України з питань праці, в Україні кілька мільйонів громадян працюють без офіційного оформлення трудових відносин.