Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів не буде на час карантину забороняти гуртову торгівлю продуктами харчування, ветеринарну діяльність, а також інші види діяльності, які важливі для забезпечення продовольчої безпеки.

Читайте такожПродавці на тлі карантину підіймають ціни: гречка подорожчала на 50%, картопля на 60%

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, уряд ухвалив відповідні зміни в постанову "Про запобігання розповсюдження на території України коронавірусу COVID-19" від 11 березня.

Відео дня

"Заборона не поширюється на: гуртову торгівлю харчовими продуктами, продаж насіння і садивного матеріалу, продаж пестицидів, добрив та агрохімікатів, продаж кормів для тварин, діяльність медичної й ветеринарної практики, продаж ветеринарних препаратів", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Європейська Бізнес Асоціація закликала дозволити роботу ветеринарних клінік, аптек та зоомагазинів на час карантину.

Кабінет міністрів сьогодні прийняв рішення про продовження карантину до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

На цей період заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури тимчасово припиняють свою роботу. В країні дозволена робота аптек, продуктових магазинів і магазинів побутових товарів, а також ресторанів на умовах доставки.