Законопроекти за три тижні розробили представники різних фракцій / УНІАН

До Верховної Ради на реєстрацію подали пакет законопроектів, які допоможуть культурі та креативним індустріям пережити економічні наслідки карантину.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Олександр Ткаченко.

Читайте такожФінансові труднощі, тривога: з початком карантину проблеми виникли у 90% українців (інфографіка)

Відео дня

Законопроекти за три тижні розробили представники різних фракцій спільно з Міністерством культури та інформаційної політики. Автори також врахували пропозиції представників інституцій культури, креативних індустрій і сфери туризму.

«Серед напрацьованих рішень – введення податкових пільг, зменшення орендної плати за майно та землю, зменшення ПДВ на комунальні послуги, а також рекомендації Кабміну щодо прямої фінансової підтримки», – коротко пояснив Ткаченко.

При цьому парламентар зауважив, що ці напрацювання сміливо можна масштабувати на весь малий і середній бізнес в Україні.

Скріншот

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням агентства Info Sapiens, в результаті епідемії коронавірусу й оголошеного владою карантину 60% українців зазнали фінансових збитків.

Згідно з результатами опитування, проведеного цифровим агентством Postmen, понад 40% українців відзначили збільшення витрат під час карантину. Майже половина опитаних українців (47,8%) відзначили, що стали працювати менше. 19,9% пачали працювати більше, а для 32,2% респондентів змін у роботі не сталося.