В Україні закон про накопичувальні пенсії можуть прийняти до кінця року / REUTERS

Міністерство соціальної політики підтримує законопроект "про накопичувальне пенсійне забезпечення", що знаходиться на розгляді в парламенті, і вважає за необхідне прийняти його до кінця року.

Читайте такожУкраїна не зможе виплачувати пенсії вже через 15 років-Шмигаль

Про це передає прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на міністра Марину Лазебну, яка взяла участь у засіданні робочої групи з розвитку пенсійної системи.

Відео дня

"Мінсоцполітики повністю підтримує його ідею як основу для впровадження другого рівня і необхідність його прийняття до кінця року з урахуванням наданих пропозицій, які знизять корупційні ризики, ризики монополізації, підвищать захист пенсійних накопичень людей і забезпечать комплексний розвиток всіх трьох рівнів пенсійної системи України", - сказано в повідомленні.

Що ще обговорювалося на засіданні

Крім того, Лазебна підкреслила провідну роль у формуванні надійності пенсійного накопичення Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку та Національного банку України та запропонувала передбачити у Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року конкретні заходи щодо створення дієвої системи захисту та забезпечення пенсійних накопичень громадян у другому та третьому рівнях накопичувальної системи.

Дата щорічної індексації пенсій

Також на засіданні обговорювалися питання вдосконалення пенсійного законодавства в солідарній пенсійній системі, зокрема, встановлення дати щорічної індексації пенсій, її поширення на окремі категорії пенсіонерів, яким пенсія не індексується, встановлення особливостей пенсійного забезпечення батьків дітей з орфанними захворюваннями та інше.

"Мінсоцполітики виробило чотири законопроекти, які системно розв'язують накопичені проблеми, і зараз завершується їх узгодження з іншими центральними органами виконавчої влади та соціальними партнерами", - цитує прес-служба Лазебну.

Що цьому передувало

  • Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів планує у 2021 році почати впровадження накопичувальної пенсійної системи.