Експерт порадив в Україні націоналізувати "Сбербанк" / фото REUTERS

Російський "Сбербанк" в Україні має бути націоналізований, а усі доходи від його діяльності мають бути направлені до державного бюджету та витрачені на посилення українських Збройних сил.

Таку думку висловив економічний експерт Олег Пензин під час загальнонаціонального телеефіру.

"На мій погляд, Національний банк замість того, щоб банкрутувати цей банк (російський "Сбербанк" в Україні - УНІАН) мав би просто його націоналізувати і забрати всі кошти, які в ньому є, а там є достатньо багато коштів. Ці кошти мають бути однозначно списані до державного бюджету, і ця установа має стати державним банком. Власне, це і буде першим кроком до того, що кошти Росії будуть служити на посилення обороноздатності і відновлення економіки України", - заявив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховний суд України у серпні 2021 року підтримав позицію державного "Ощадбанку" (Київ) та заборонив українській "дочці" найбільшого російського банку використовувати торговельну марку "Сбербанк" в Україні. 10 грудня 2021 року українська "дочка" російського "Сбербанку" змінила назву на АТ "МР Банк"(АТ "Міжнародний резервний банк").

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого РФ вдерлася на українську територію, агресор почав бомбити військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, Київ, Харків, Чернігів й Маріуполь.

Низка країн світу вирішили покарати російську владу за нову агресію проти України - запровадили свіжі санкції. Зокрема, Євросоюз вирішив, що з 12 березня низка російських фінустанов - "ВТБ", "Банк Росії", "Совкомбанк", "Открытие", "Промсвязьбанк", "Новикомбанк" і "ВЭБ.РФ" - мають бути відключені від міжнародної фінансової системи SWIFT.

Довідка УНІАН. Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Російської Федерації: АТ "Міжнародний резервний банк", який на 100% належить ПАТ "Сбербанк Росії", та Публічне акціонерне товариство "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", який на 99,77% належить Державній корпорації розвитку "ВЭБ.РФ".

Вас також можуть зацікавити новини: