Шмигаль закликав комунальні підприємства, якими займається місцева влада, переходити на трирічний контракт "Нафтогазу" / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в цьому опалювальному сезоні розмір платіжок за опалення та гарячу воду залежатиме від рішень місцевої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час засідання уряду.

Читайте такожКияни почали отримувати платіжки з "додатковими нарахуваннями": кому і за що доведеться платити

Відео дня

"Місцеві керівники тепер фактично визначатимуть, які суми люди отримають за тепло і гарячу воду в платіжках. Тому закликаю комунальні підприємства, якими займається місцева влада, переходити на трирічний контракт від "Нафтогаз України" за ціною 7,42 гривні за кубічний метр з ПДВ", - сказав він.

За словами прем'єра, така ціна діятиме цілий рік, незалежно від коливання на газових ринках.

Тарифи на опалення: що необхідно знати

  • Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" анонсувало підвищення тарифів на тепло і гарячу воду через зростання цін на газ, при цьому в платіжці за червень у киян буде відображено новий рядок з авансовим платежем.
  • Тепловики заявили, що ціна на газ, який становить основну частину витрат у тарифі на тепло і гарячу воду, катастрофічно зросла, а тарифи комунальних підприємств – ні.
  • Середньозважена ціна природного газу на серпень досягла рекордного значення в 15,25 тис.грн за кубометр, збільшившись на 18% в порівнянні з середньою ціною в липні.
  • Голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко повідомив, що на сьогодні вже підняли вартість своїх послуг теплокомуненерго у Чернівцях, це 75% зростання вартості постачання теплоносіїв та гарячої води.
  • За його словами, також, згідно з розрахунками, зростання тарифів теплокомуненерго очікується в Полтаві на 36%, у Кременчуці Полтавської області – на 53%, в Одесі – на 56%, у Тернополі – на 70%, у Старокостянтинові Хмельницької області – на 63%.
  • В середньому зростання вартості на послуги теплокомуненерго по країні складе приблизно 40%, 50% і 60%.
  • Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКП), передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з Державного на місцевий рівень.