Ілюстрація REUTERS

Міністр фінансів України Сергій Марченко не бачить підстав для істотних коливань курсу гривні на валютному ринку у зв'язку з рішенням голови Національного банку Якова Смолія подати у відставку.

Читайте такожза Долар 30: експерт спрогнозував наслідки звільнення керівніцтва НБУ

"Я вважаю, що немає жодних підстав хвилюватися через курс у зв'язку з відставкою високопоставленого чиновника. Ми можливо сьогодні можемо бачити якусь турбулентність на ринку, але я вважаю, що будуть прийняті відповідні рішення і можливо найближчим часом все заспокоїться. Тому немає жодних підстав вважати, що це рішення голови НБУ якимось чином змінить ситуацію на валютному ринку", - заявив Марченко на брифінгу.

Відео дня

За його словами, відставка голови центробанку не має впливати на макроекономічну стабільність держави.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня голова Національного банку України Яків Смолій написав і подав президенту України заяву про звільнення у зв'язку з відставкою за власним бажанням.

Смолій пояснив своє рішення тим, що протягом тривалого часу на НБУ здійснюється систематичне політичний тиск, що робить неможливим ефективне виконання ним своїх обов'язків.

На думку аналітика компанії "Альпарі" Максима Пархоменка, якщо керівництво Національного банку України продовжить зміщуватися з посад, ризики зростання курсу до 30 гривень за долар будуть дуже високими та реальними.