Ілюстрація REUTERS

Спад промислового виробництва в Україні в листопаді 2019 року в річному вираженні - до листопада 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів прискорився до 7,5% після падіння на 5% у жовтні.

Читайте такожУкраїна та прогнози світової кризи: як не впасти на дно

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в листопаді в річному вираженні впало на 6,9%.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем промвиробництво в листопаді впало на 4,6% без урахування коригування на ефект календарних днів, на 1,9% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в річному вираженні зафіксоване у виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції - 25,7%, виробництві автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів - 15,4%, у металургії - 14,2%, машинобудуванні - 12,7 %, постачання електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря - 12%.

Зростання в річному вираженні зафіксоване лише в двох галузях: хімічній промисловості - на 34%, виробництві меблів та іншої продукції - на 1,5%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, і навіть окупованих територій у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, спад промвиробництва в Україні в жовтні 2019 року в річному вираженні прискорився до 5% після падіння 1,1% у вересні.

У 2018 році промвиробництво в Україні зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.