Китайські компанії зацікавилися "Укрпоштою" / фото УНІАН

Великі китайські компанії висловили готовність взяти участь у можливій приватизації національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта". Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив очільник "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Читайте такожБуде готель: у Києві хочуть продати будівлю Головпоштамту

«У мене були переговори з великими китайськими компаніями. Я зробив все, щоб їх переконати (і вони поки ще готові) заходити і навіть брати участь у можливій приватизації "Укрпошти", використовуючи цю можливість для себе, щоб зробити транзитний майданчик до Європи і Туреччини», - написав Смілянський.

Відео дня

Він наголосив, що така найбільша в світі китайська торгова онлайн-платформа як Alibaba хоче бачити зрозумілу стратегію і зрозумілі правила на митниці. Крім того, Alibaba зараз інтегрує митниці різних країн світу з метою прискорення перевезення вантажів між країнами.

"Склади Alibaba і її логістика будуються в Росії, Бельгії, Латвії, Естонії (і скоро в Африці), але не у нас. У мене були переговори з великими китайськими компаніями. Я зробив все, щоб їх переконати (і вони поки що готові) заходити і навіть брати участь у можливій приватизації "Укрпошти", використовуючи цю можливість для себе, щоб зробити транзитну майданчик в Європу і Туреччину", - підкреслив очільник "Укрпошти".

Смілянський також повідомив, що незабаром команда "Укрпошти" представить своє бачення розвитку національного поштового оператора разом з чітким покроковим планом дій.

«І для цього, конкурентного майбутнього, будуть потрібні довгострокові інвестиції, в тому числі через часткову приватизацію і продаж активів. Тому що інфраструктурної компанії без інвестицій не буває, а в держбюджеті наступних років цих грошей теж немає і не буде. І потрібні будуть зміни в закони про фінансові послуги, якщо ми всеж таки плануємо щось зробити, щоб 37% наших громадян все ж таки отримали сучасні засоби оплати», - додав голова "Укрпошти".

Як повідомляв УНІАН, "Укрпошта" в I кварталі отримала понад 221 млн грн чистого прибутку проти збитку роком раніше.

За підсумками 2018 року "Укрпошта" збільшила чистий дохід порівняно з 2017 роком на 23% - до 6,8 млрд грн.

Також в минулому році підприємство відкрило 174 нових поштових відділення і комп'ютеризованих 1300 сільських поштових відділень.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через більш ніж 11 тисяч відділень по всій Україні.

Зокрема, поштовий оператор здійснює доставку пенсій понад 4,1 млн пенсіонерів.