Угоди з Microsoft не буде / Ілюстрація REUTERS

Китайська компанія ByteDance, якій належить соціальна мережа TikTok, відмовилася продавати американський сегмент соцмережі корпорації Microsoft.

Про це йдеться в заяві Microsoft.

Читайте такожTikTok шукає спосіб не продавати американський бізнес

Відео дня

Зірвана угода з Microsoft

"ByteDance повідомила нам, що не продасть Microsoft американський сегмент TikTok. Ми впевнені, що наша пропозиція влаштувала б користувачів TikTok, і національні інтереси (США) у сфері безпеки при цьому опинилися б під захистом», — повідомила Microsoft.

Хто став покупцем

В якості покупця американського сегмента TikTok її власник вибрав корпорацію Oracle. Про це повідомляє Reuters.

"Згідно із запропонованою угодою, Oracle стане технологічним партнером ByteDance і візьме на себе управління призначеними для користувача даними TikTok в США", - повідомляє агентство.

Oracle також веде переговори про придбання частки в американських активах сервісу.

"Неясно, чи схвалить запропоновану угоду (президент США Дональд) Трамп, який хоче, щоб американська технологічна компанія володіла більшою частиною TikTok в Сполучених Штатах», — зазначає Reuters.

Указ Трампа

7 серпня 2020 року президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ "Про боротьбу із загрозою TikTok", який зобов'язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією-власником додатка ByteDance.

Також президент США заявляв, що якщо до 15 вересня TikTok не буде проданий американській компанії — робота додатка в країні буде припинена.

24 серпня стало відомо, що TikTok оскаржив у суді указ Трампа.

Ситуація в TikTok

10 Вересня 2020 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що материнська компанія TikTok китайська ByteDance обговорює з владою США заходи, які дозволять популярному додатку уникнути повного продажу бізнесу в країні.

28 серпня 2020 року американська торговельна мережа об'єдналася з Microsoft для покупки TikTok.

27 серпня 2020 року генеральний директор компанії TikTok Кевін Майєр заявив про те, що йде у відставку на тлі значного політичного тиску на популярну соцмережу з боку Білого дому.

8 серпня 2020 року стало відомо, що американська компанія готова купити TikTok в чотирьох країнах.

13 серпня 2020 року з'явилася інформація про те, що індійський TikTok можуть продати за $3 мільярди.

10 серпня 2020 року в ЦРУ заявили, що мережа TikTok не передавала дані своїх користувачів Китаю.

2 серпня 2020 року американська компанія Microsoft припинила переговори про покупку китайської соціальної мережі TikTok.

31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok.

Того ж дня президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok. Зазначалося, що китайська компанія становить загрозу національній безпеці США.

Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбували китайські закони, що зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.

На початку липня 2020 року Державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських програм.