Ілюстрація REUTERS

Близько 84,95% всіх розісланих листів у світі у квітні 2020 року були спамом (масова розсилка кореспонденції рекламного характеру особам, які не висловлювали бажання її отримати, а також розсилання масових повідомлень).

Читайте такожProzorro запропонувало "білим" хакерам зламати систему держзакупівель

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор напрямку кібербезпеки американської технологічної компанії Microsoft у Центральній і Східній Європі Йоад Двір під час віртуального саміту компанії.

Відео дня

"Це божевільний показник – майже 85% е-мейлів у квітні цього року були спамом й лише 15% були нормальними електронними листами", - зазначив він.

Експерт також повідомив, що за останні 30 днів майже 100 мільйонів різних пристроїв у світі були заражені шкідливими програмами.

Як повідомляв УНІАН, Спеціалізований структурний підрозділ реагування на киберінциденти Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України CERT-UA (Computer Emergency Response Team of Ukraine) в період з 10 по 16 червня заблокувало 7 тисяч 664 кібератаку на державні органи влади, що на 49% менше, ніж тижнем раніше.

Довідка УНІАН. Microsoft – міжнародна технологічна компанія, що спеціалізується на створенні програмного забезпечення і комп'ютерної інфраструктури. Є однією з найдорожчих компаній світу – капіталізація компанії за підсумками 2019 року становила понад 1 трильйон доларів.