У Microsoft з'явився конкурент на покупку TikTok / Ілюстрація REUTERS

Виробник програмного забезпечення Oracle зацікавлений в покупці бізнесу TikTok в США і ряді інших країн.

Про це повідомляє Financial Times.

Які країни цікавлять покупця

За даними видання технологічна компанія провела попередні переговори з китайською ByteDance, і розглядає можливість придбання бізнесу TikTok в США, Канаді, Австралії та Нової Зеландії.

Відео дня

Про які компанії йдеться

За даними CNBC американська компанія веде переговори з венчурними компаніями, яким належать частки в TikTok. У FT стверджують, що йдеться про General Atlantic і Sequoia Capital.

Представники Oracle і TikTok відмовилися від коментарів. За даними видань, переговори Oracle про придбання TikTok останнім часом пожвавилися - нарівні з Microsoft компанія Oracle випередила в цьому питанні інших претендентів на бізнес TikTok.

Китайська компанія проти продажу

Водночас, ЗМІ пишуть про те, що китайська компанія виступає проти продажу будь-яких активів за межами США, Канади, Австралії та Нової Зеландії.

Хронологія подій

  • 13 серпня 2020 року з'явилася інформація про те, що індійський TikTok можуть продати за $3 мільярди.
  • 10 серпня 2020 року в ЦРУ заявили, що мережа TikTok не передавала дані своїх користувачів Китаю.
  • 2 серпня 2020 року американська компанія Microsoft припинила переговори про покупку китайської соціальної мережі TikTok.
  • 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok.
  • Того ж дня президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok. Зазначалося, що китайська компанія представляє загрозу національній безпеці США.
  • Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбували китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.
  • 11 липня 2020 американський технологічний гігант Amazon попросив своїх співробітників видалити з усіх пристроїв китайський додаток TikTok.
  • 17 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok в США і ще 50 країнах. Того ж дня, 17 липня 2020 року стало відомо про те, що США можуть внести в "чорний список" материнську компанію TikTok.
  • На початку липня 2020 року державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських програм.