Проблемою транспортного сполучення займуться після облаштування пропускних пунктів / krymsos.com

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом після облаштування пропускних пунктів "Чонгар" і "Каланчак" запустять легальні пасажирські перевезення.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Читайте такожНа адмінкордоні з окупованим Кримом через ремонт закриють для автомобілів один з КПВВ

Відео дня

"КПВВ, звичайно, ми будуємо. Зараз там через певні проблеми передали це будівництво і замовником стала Укрзалізниця. Вони зараз займаються цим проектом. Я думаю, що вчасно, як було поставлене президентом завдання, це все побудується – КПВВ "Чонгар" і "Каланчак". Сервісна частина там також буде побудована. І будуть там відповідні станції. Ну, а вже конкурси на перевізників буде проводити місцева влада також за нашої участі", – відповів міністр на питання про організацію легальних автоперевезень.

Нагадаємо, на сьогодні через адміністративний кордон з Кримом не ходить жоден державний транспорт.

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» почалося будівництво режимних зон.

Реалізація проекту облаштування КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом включає два етапи. Перший – створення режимних зон – планується здійснити до 15 листопада. Другий – облаштування сервісних центрів з автовокзалами і центрами надання адміністративних послуг. 13 липня під час робочої поїздки в Херсонську область президент Володимир Зеленський доручив до 20 грудня завершити другий етап.

На реалізацію проекту необхідно 170 мільйонів гривень.