Ілюстрація REUTERS

Продажі нових автомобілів в Україні за перший тиждень карантину (16-22 березня) зросли на 74% порівняно з докарантинним тижнем (9-15 березня).

Читайте такожПандемія коронавірусу продовжує зупиняти автовиробництво в Європі

Про це повідомив генеральний директор інформаційно-аналітичної групи Auto-Consulting Олег Омельницький на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

«Минулий карантинний тиждень у багатьох операторів приніс зростання кількості продажів нових автомобілів, що на 74% у порівнянні з докарантинним тижнем», - написав він.

Головними причинами такого зростання експерт називає коливання курсу гривні, маркетингові акції операторів, загальний ажіотаж і чутки про майбутній дефіцит автомобілів.

Також Омельницький зазначив, що до кінця тижня 16-22 березня зростання продажів нових автомобілів в Україні знизився.

«До кінця тижня зростання видихнулося. Стали закриватися автосалони й переходити на продаж (точніше консультації) в онлайні», - написав він.

За оцінкою експерта, за двадцять один день березня зростання продажів нових автомобілів в Україні становило 36% в порівнянні з лютим, і 17% зростання спостерігається в сегменті продажів легких комерційних автомобілів (LCV).

Як повідомляв УНІАН, на думку генерального директора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олега Назаренка, пандемія коронавірусу чинитиме тиск на світовий автомобільний сектор, що в Україні може обернутися зниженням обсягу продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок.

За даними асоціації автовиробників України «Укравтопром», обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, в Україні в січні-лютому поточного року становив 61 тис. авто, що в 4,4 раза більше обсягу продажів нових автомобілів. Також, за вказаний період українці зареєстрували 14 тисяч нових легкових автомобілів.

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в лютому поточного року зросли у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 21% – до майже 7 тисяч одиниць.