Ілюстрація REUTERS

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в лютому поточного року зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року на 21% – до майже 7 тисяч одиниць.

Читайте такожПродажі електрокарів в Україні у 2019 році зросли майже в 1,5 рази

Як повідомляє прес-служба асоціації автовиробників України «Укравтопром», зокрема, найбільш популярною маркою авто минулого місяця була Renault, яких було продано 1223 штуки, що майже на 68% більше ніж у лютому минулого року.

Відео дня

Згідно з повідомленням, друге і третє місце зайняли автомобілі марки Toyota і KIA з показниками 1089 і 479 штук відповідно. У порівнянні з результатами за аналогічний період минулого року продажі Toyota зросли майже на 52%, а продажі KIA зменшилися на 20%.

Також повідомляється, що четвертою за популярністю стала Skoda з показником проданих авто в 368 штук, що на 4% більше ніж у лютому минулого року.

"З дев'ятипроцентним падінням замикає ТОП-5 лютневого рейтингу первинних реєстрацій нових легкових авто – Nissan, яких було зареєстровано 361 штуку. Бестселером місяці знову став компактний кросовер Toyota RAV4. У лютому цю модель вибрали 482 покупці", - відзначили в асоціації.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації «Укравтопром», обсяг продажу нових комерційних автомобілів в Україні у 2019 році, у порівнянні з 2018 роком, скоротився на 3% і становив 12,4 тис. авто.

Асоціація автовиробників України «Укравтопром» створена в 1997 році. Засновниками «Укравтопрому» виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, «АвтоКрАЗ» та інші.