Aston Martin показала перший прототип суперкара V12 Speedster / фото Aston Martin

Англійський виробник ексклюзивних спортивних авто Aston Martin випускає не так багато автомобілів, а на нові моделі й зовсім доводиться чекати роками.

Читайте такожУ Британії випустили пам'ятні монети на честь Джеймса Бонда

Про це повідомляє "НВ".

Відео дня

Одна з таких - майбутній суперкар V12 Speedster, вихід якого фанати бренду очікують найбільше.

Днями Aston Martin опублікувала фото першого прототипу цієї моделі, і, судячи з них, V12 Speedster більш ніж підходить на роль нового авто Джеймса Бонда.

фото Aston Martin

Щоправда, новому герою цієї саги доведеться сидіти за кермом в шоломі, оскільки у першого прототипу суперкара немає лобового скла й взагалі будь-якої конструкції даху.

Повідомляється, що нову модель укомплектують 5,2-літровим бензиновим двигуном V12, який забезпечує 700 к.с. потужності та 752 Нм крутного моменту.

За передачу такої тяги на задні колеса відповідатиме автоматична КПП ZF на вісім швидкостей. Виробник заявляє, що авто буде прискорюватися з нуля до 100 км/год за 3,5 секунди, а максимальна швидкість буде обмежена на позначці 300 км/год.

Відомо, що авто побудовано на суміжній платформі від моделей DBS Superleggera і Vantage. У цій версії V12 Speedster оснащується 21-дюймовими дисками, карбон-керамічними гальмами та адаптивними амортизаторами.

У салоні авто можна помітити масивну перегородку між водійським і пасажирським сидіннями, яка, ймовірно, виконує роль захисного каркаса.

фото Aston Martin

Дата виходу серійної версії моделі поки невідома, але її вартість складе близько 950 тисяч доларів.

Нагадаємо, пару місяців тому Aston Martin показала два ексклюзивних автомобілі серії 007 Editions, які присвячені до прем'єри нової частини "Бондіани".

Спецверсії зробили на основі моделей Vantage і DBS Superleggera. Поставки цих авто почнуться лише в першому кварталі 2021-го, і компанія зробить всього кілька десятків подібних моделей.

Крім унікального темно-сірого кольору, чорної шкіри та форми решіток з хромованими вставками, автомобілі отримають і деякі "шпигунські" примочки: в комплект увійдуть спеціальні кріплення для лиж, які використовував герой Тімоті Далтона у п'ятнадцятій частині бондіани "іскри з очей", а також вишита на сонцезахисному козирку частота радіостанції 96.6, яка належала російській поліції в шпигунському фільмі.

Що стосується технічних характеристик автомобілів, - DBS Superleggera 007 Editions отримає той же 5.2-літровий двигун V12 , що й у прототипу Speedster.