Особливе доручення було дано голові парламенту Дмитру Разумкову / УНІАН Володимир Гонтар

Президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію власників автомобілів на єврономерах, яка набрала майже 27 тисяч підписів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте такожКабмін дозволив штрафувати водіїв на "євробляхах" - нардеп

Відео дня

Зеленський заявив, що Комітет Верховної Ради з питань фінансів і податкової політики розглянув ряд законопроектів про зміни в митних правилах, які застосовуються для ввезення на територію України автомобілів з європейською реєстрацією.

Серед пропозицій які розглядалися, законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо впорядкування структури акцизного податку" (№ 3704) та проект закону "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" (№ 3706).

Скриншот president.gov.ua

"За результатами проведеного обговорення Комітетом Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики прийнято рішення підготувати доопрацьований законопроект і з цією метою створити робочу групу під головуванням заступника Голови Комітету із залученням до її роботи представників Кабінету Міністрів України", – йдеться в повідомленні.

Також Зеленський звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова із закликом сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацюванню необхідних законодавчих ініціатив.

Хронологія подій

  • З 23 лютого 2019 року в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники будуть платити штрафи, мета яких - припинення використання даних автомобілів на території України, однак парламент відстрочив їх введення до 22 серпня.
  • 12 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла закон про відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України ще на три місяці.
  • 20 вересня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування на три місяці застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України.
  • У жовтні 2019 року в парламенті був зареєстрований законопроект про розмитнення "євроблях" за новою формулою. 
  • 2 жовтня 2019 року Кабінет Міністрів відклав введення штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах, так званих "євроблях", до 1 січня 2020 року.
  • 29 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів України погодив проект постанови, який дозволяє притягати до відповідальності власників авто на європейських номерах.