Поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень, пов’язаних з виборами / фото facebook.com/MVS.LVIV

Слідчі Національної поліції України упродовж доби внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про п’ять подій пов'язаних з виборчим процесом, що містять ознаки кримінальних правопорушень.

Читайте такожВ Україні почалися перевірки виборчих дільниць

Як йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції, два кримінальних провадження були відкриті за ч.1 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, ще по одному кримінальному провадженню відкрито за ч.4 ст.160 (підкуп виборців), ч.4 ст.159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму) та за ч.1 ст.157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України.

Відео дня

Зазначається, що усього від початку виборчої кампанії поліцією зареєстровано 2271 заяву та повідомлення про порушення у сфері виборчого права. Найбільше таких повідомлень правоохоронці отримали у Києві (260), на Дніпропетровщині (230) та Київській області (136).

За даними Нацполіції, правоохоронці розслідують 112 кримінальних проваджень, з яких 59 пов’язані з проведенням передвиборчої кампанії, а ще 53 – з порушення виборчого законодавства. Крім того, поліцейські склали 467 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборами.