Активіст викликав на місце інциденту представників правоохоронних органів / фото УНІАН

У Вишгороді Київської області накрили «чорний штаб» чинного президента України Петра Порошенка, на якому виборцям роздавали по тисячі гривень.

Про це в відеотрансляції розповів місцевий громадський активіст Владислав Дулапчий.

Читайте такожПоліттехнолог розповів, чи зможе Порошенко наздогнати Зеленського в другому турі

Відео дня

«Ми знаходимося у Вишгороді, на вулиці Мазепи,8, в приміщенні "Приватбанку", де знаходиться штаб Порошенка. Побачили, що з одного із кабінетів виходять пенсіонери з паспортами, в які вкладені купюри по 500 гривень. Ми зайшли в цей кабінет, побачили даму, яка видавала ці гроші», - розповів він.

За даними активіста, крім грошей в кабінеті була велика кількість оригіналів протоколів з мокрими печатками.

«Викликали правоохоронні органи. На місці присутні представники ОБСЄ», - зазначив він.

Нагадаємо, "сітка" - це технологія, за якою купуються голоси виборців. Суть технології - видати гроші не всім охочим продати голос, а лише тим, хто потенційно готовий проголосувати за потрібного кандидата або ж схиляється до цього.

Все мистецтво "сітки" в тому й полягає, щоб налаштувати це "націлювання" - зловити в свої сіті саме цих людей. Для цього тисячі проплачених "волонтерів" проводять соцопитування по українських містах і селах, де за допомогою навідних питань відбирають потрібну аудиторію.

Мета такого опитування - збір персональних даних людей. Тих, хто дав "правильну відповідь", потім починають обробляти співробітники кол-центрів, мета яких - привести людей на вибори. І якщо потенційний виборець вагається - йти на дільницю чи ні - йому пропонують матеріальне заохочення.

Раніше ЗМІ повідомляли, що пов'язані з оточенням Порошенка громадські організації будують "сітки" для підкупу виборців.