Центрвиборчком 26 червня зможе укласти договір із поліграфкомбінатом «Україна» / фото УНІАН

Центральна виборча комісія 26 червня зможе укласти договір із поліграфкомбінатом «Україна» про друк виборчих бюлетенів на позачергові парламентські вибори.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ЦВК, відбулись переговори із представниками держпідприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" щодо виготовлення цінних паперів" з приводу закупівлі послуг з виготовлення та пакування виборчих бюлетенів.

"Таким чином, вже 26 червня 2019 року Комісія має право укласти договір із указаним підприємством на орієнтовну загальну суму - 281 845 240,80 грн", - зазначили у прес-службі ЦВК.

Відео дня

Читайте такожЦВК відмовилася реєструвати Онищенка кандидатом у депутати

Також тендерний комітет ЦВК 14 червня ухвалив рішення укласти договори з підприємствами щодо закупівель товарів та послуг для проведення й організації голосування 21 липня.

Було ухвалено рішення укласти договори з підприємствами, тендерні пропозиції яких відповідають вимогам Комісії та мають найнижчу ціну щодо закупівлі:

послуг з виготовлення та доставки пакетів зі спеціальною системою захисту для транспортування протоколів - 362 260,08 грн;

послуг з виготовлення та доставки номерних одноразових пломб для пломбування виборчих скриньок - 594 326,70 грн;

послуг з виготовлення та доставки журналів реєстрації документів, заяв і скарг у виборчій комісії та журналів обліку особистого прийому громадян у виборчій комісії - 621 399,00 грн;

послуг з виготовлення та доставки видання закону "Про вибори народних депутатів України" - 1 120 000,00 грн;

послуг з виготовлення та доставки збірників "Роз’яснення щодо порядку підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та складення протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці після закінчення голосування на виборах народних депутатів України" - 416 999,00 грн.

Разом з тим, як додали в Комісії, 14 червня не відбулися торги щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки збірників нормативно-правових актів ЦВК з питань підготовки та проведення позачергових виборів, адже для участі в них було подано лише одну тендерну пропозицію - на суму 1 145 724,00 грн. Відтак, Комісія була змушена скасувати зазначені торги відповідно до частини першої статті 31 закону "Про публічні закупівлі".

Як повідомляв УНІАН, у ЦВК неодноразово заявляли, що строки публічних закупівель не враховують швидкоплинності виборчого процесу та не відповідають встановленим законодавством строкам організації виборів, зокрема, позачергових виборів народних депутатів.

Мінекономіки своїм наказом дозволило ЦВК тимчасово розбивати великі закупівлі на малі та укладати прямі договори без оголошення тендерів.