Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України очікує отримання перших 50 мільйонів євро фінансової допомоги від Європейського Союзу на створення Фонду енергоефективності в першій половині 2018 року, повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook віце-прем'єр-міністр з питань регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко за підсумками зустрічі з заступником керівника головного директорату Єврокомісії з питань зв'язків з країнами-сусідами Катаріною Матерновою.

Читайте такожУкраїна хоче почати реалізацію програм підтримки реформ від ЄС майже на 300 мільйонів євро

"Розраховуємо, що перші 50 мільйонів євро фінансової допомоги від ЄС Фонд отримає вже в першій половині наступного року... Для нас важливо, щоб допомога спрямовувалася безпосередньо на співфінансування проектів з впровадження енергоефективних заходів через мультидонорский фонд і на верифікацію реалізованих проектів, і аудит результатів", - написав Зубко.

Відео дня

Віце-прем'єр повідомив, що вже в жовтні очікується затвердження статуту Фонду енергоефективності, положення про наглядову раду та порядку відбору його членів.

"Представники ЄС і міжнародних фінансових організацій будуть залучені в комісію по відбору членів Наглядової ради Фонду. А також, в найкоротші терміни ми повинні прийняти підзаконні акти в Закони "Про комерційний облік тепло - і водопостачання", "Про енергетичну ефективність будівель", "Про Фонд ЕЕ", - написав Зубко.

Як повідомляв УНІАН, 8 червня Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому закон про створення Фонду енергоефективності, що передбачає створення організаційної структури для ефективного використання коштів на термомодернізацію і енергетичну модернізацію житлового фонду.